Statul trebuie sa isi inverzeasca achizitiile

COMUNITATEDURABILA.RO cere Guvernului sa-si reduca impactul asupra mediului inconjurator si sa economiseasca resurse…

"Eveniment Responsabil" in ComunitateDurabila.ro

Asociatia Salvati Dunarea si Delta, alaturi de ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei si cu sprijinul Ecopolis…

La deseuri, inainte!

Din initiativa Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, Ministerul Mediului…

 

Asociatia de Mediu a Universitatilor si Colegiilor…

Educatia joaca un rol cheie in procesul de tranzitie de la o economie conventionala la una bazata pe principiile sustenabilitatii.…

Aptitudini pentru schimbari climatice

Suprafata efectiv construita, durabilitatea materialor si, in special, eficienta energetica sunt principalii factori…

Orasul Sheffield - 30 de ani de dezvoltare durabila…

In anul 2005 a fost declarat cel mai verde oras din Europa, cu o pondere a spatiului verde de peste 61% din suprafata…

Salvati Delta

Un alt fel de dezvoltare economica


Este indeobste considerat ca orice produse sau servicii “eco” trebuie sa fie mai costisitoare decat cele conventionale. De cele mai multe ori, normele de prezervare a mediului ori a patrimoniului sau cerintele legate de sanatatea publica ori de buna convietuire comunitara apar ca piedici ori bariere in fata cresterii economice si implicit a dezvoltarii. E complet fals!

 

Castorii Mai Mult si Mai Putin

Urmareste primul episod mai jos!

 

Nu e un exercitiu de ipocrizie. Dezvoltarea durabila aduce mai multe beneficii economice decat suntem dispusi sa credem. Dezvoltarea nu inseamna doar profituri mai mari si nivel de trai mai inalt pentru un segment restrans de populatie, ci si cresterea nivelului de trai al tuturor membrilor comunitatii in care se desfasoara proiectul. Potentatul local care isi conduce Ferrari-ul pe drumurile neasfaltate si neiluminate urmarit cu jind de o plebe saraca arata cum un proiect comunitar esueaza in ideea durabilitatii sale.

 

 

Aceasta e si problema care il chinuie pe Mai Mult: costul. Integrarea obiectivelor dezvoltarii durabile in centrul activitatilor economice presupune modificarea modelelor de productie si consum. Putem urma sloganul campaniei noastre si sa facem mai mult cu mai putin: limitarea costurilor prin reducerea consumului de energie ori folosirea eficienta a materiilor prime, dar si refolosirea deseurilor apparent inutile sau virtualizarea comunicarii pentru a creste eficienta intreprinderii. Mai mult, aparentele taieri, reduceri si limitari sunt noi oportunitati de business, aduc mai multa cunoastere, iar proiectul dumneavoastra va fi mai destept.

 

 

Asadar, urmariti filmul animat si raspundeti scurt la intrebarile din chestionarul de aici! Termenul limita pentru completarea chestionarului este 18 aprilie 2012.

 

Nu uita sa verifici si REGULAMENTUL concursului!

 

Raspunsurile vor fi evaluate tinand cont de stimularea dezvoltarii economice a comunitatii. Aceasta va fi dublata de criterii esentiale care ating reducerea consumului de materiale, a energiei utilizate, a deseurilor generate (si eventual cresterea cantitatii de deseuri recilate), a nevoii de transport si, implicit, a reducerii emisiilor.

 

Ai putea fi, asadar, primul castigator al unei “vizite de lucru” in Delta Dunarii! in locuri in care sustenabilitatea se practica in situ.login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter