Salvati Delta

IMM-uri

Centrul Scotian de Training pentru Tehnologii de Mediu

Proiectul unei asociatii de intreprinderi pentru promovarea de solutii energetice durabile.

 

Concurenti directi pe piata pot deveni aliati in vederea unor obiective strategice. Oamenii de afaceri sunt primii care vor afirma acest lucru. Un bun exemplu in acest sens ne ofera initiativa unei asociatii de intreprinderi scotiene de a se angaja intr-un efort comun pentru a promova solutii energetice ecologice.

 

In septembrie 2010, s-au deschis oficial usile Centrului Scotian de Training pentru Tehnologii de Mediu (Scottish Environmental Technologies Training Centre), o initiativa a asocatiei patronale scotiene a intreprinderilor din domeniul sistemelor electrice, electronice si de comunicare SELECT.
Misiunea acestui centru este de a organiza cursuri de pregatire continua privind tehnologii energetice inovative care contribuie la minimalizarea emisiei carbonului negru, fie prin reducerea consumului de energie fie prin valorificarea resurselor regenerabile. Grupul tinta: electricieni, instalatori si ingineri specializati in sisteme de incalzire; angajati ai intreprinderilor afiliati asociatiei patronale SELECT.


Cursurile respecta standardele nationale de ocupare din domeniu si, in consecinta, pot obtine acreditare din partea Autoritatii scotiene pentru Calificari (Scottish Qualifications Authority). De mentionat este implicarea directa in proiect a diferitilor actori relevanti din sectorul in cauza. Firma Vaillant din Birmingham, specializata in sisteme inovative de incalzire, impreuna cu agentia publica autonoma Skills Development Scotland, responsabila pentru promovarea dezvoltarii resurselor umane in domeniul privat, au sprijinit financiar dotarea completa a centrului de training.

 

Asociatia contractorilor lucrarilor in domeniul instalatiilor de incalzire si ventilatie (Heating and Ventilating Contractors Association) si federatia firmelor de instalatori din Scotia si Irlanda de Nord (Scottish and the Northern Ireland Plumbing Employers' Federation) sunt implicate in organizarea cursurilor.

 
login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter