Salvati Delta

Protectia mediului

lexpress.fr

Organizatia Mondiala a Mediului, un proiect francez pentru Rio+20

Nathalie Kosciusko-Morizet, ministrul francez al mediului, e convinsa ca ''peste o suta de tari'' se pronunta pentru infiintarea Organizatiei Mondiale a Mediului, pe care Franta doreste s-o vada creata la Conferinta Rio+20 din iunie, relateaza presa franceza.


Luand cuvantul in deschiderea unei conferinte privind ''noua governance mondiala a mediului'', Kosciusko-Morizet a subliniat ca trebuie sa se dea un nou impuls negocierilor privind mediul.


Rio+20, dupa 20 de ani de la Summitul Pamantului (desfasurat in 1992 la Rio de Janeiro, in Brazilia), ''nu va fi un succes decat daca sunt propuse o reforma a guvernantei mondiale si o intarire a pilonului sau de mediu'', a adaugat ministrul.


Kosciusko-Morizet a pledat inca o data pentru o Organizatie Mondiala a Mediului care sa inlocuiasca Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (PNUE) si in favoarea careia ar fi ''peste o suta de tari''.


''Aceasta noua agentie trebuie sa aduca solutii solidare si durabile, sa fie deschisa tuturor statelor'', sa-si sprijine legitimitatea pe cercetari stiintifice si sa ofere ''o viziune clara si precisa a prioritatilor''.


Ministrul a insistat asupra necesitatii de a asocia la aceasta toate categoriile de protagonisti, alesi, societatea civila, intreprinderi etc. ''O adevarata politica universala a mediului trebuie sa-i faca sa dialogheze. Ea nu poate tolera o viziune partiala''.


Criza actuala trebuie sa fie ''ocazia de a crea un nou model. Noul capitalism nascut din criza va fi unul al mediului sau nu va fi'', a incheiat Kosciusko-Morizet.

 
login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter