Salvati Delta

Stiri si evenimente

flickr

Rio+20, un angajament "tangibil" pentru dezvoltare durabila

Liderii mondiali vor trebui sa ajunga la un angajament "tangibil" in favoarea dezvoltarii durabile globale la summitul Rio+20, a declarat la Brasilia, comisarul european pentru actiune impotriva schimbarilor climatice, Connie Hedegaard.

 

"Este crucial ca, in acest moment al istoriei, Rio+20 sa ne dea un rezultat tangibil" si semnificativ pentru toti locuitorii planetei, a afirmat comisarul european in urma unei intalniri cu membri ai guvernului brazilian.

 

"Rio+20 trebuie sa insemne o schimbare de model economic orientat catre verde", a adaugat Hedegaard.


Ea a evidentiat o serie de puncte pozitive in documentul final al summitului care se redacteaza in aceste momente. In centrul textului sta definirea Obiectivelor de dezvoltare durabila care obliga fiecare stat membru al ONU sa isi fixeze propriile obiective de securitate alimentara, acces la surse de apa, la job-uri verzi si la modele de productie si consum sustenabil.

 

"Inca avem mult de muncit" pentru ca summitul sa nu fie o noua declaratie de bune intenii, a completat Hedegaard. Vointa statelor va trebui sa parvina in rezultate concrete in urma marii conferinte de la Rio de Janeiro din iunie, a adaugat comisarul. Rio+20 este al patrulea mare summit legat de mediu si dezvoltare durabiladupa cele de la Stockholm in 1972, Rio in 1992 si Johanesburg in 2002.

 

 
login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter