Salvati Delta

Info comunitate

Comunitatea Durabila la Conferinta Internationala "Evaluarea: constatari si experiente pentru perioada 2014-2020"

 

Comunitate Durabila are o noua oportunitate de a expune bunele si durabilele practici ale membrilor sai la Conferinta internationala "Evaluarea: constatari si experiente pentru perioada 2014-2020". Conferinta este organizata in cadrul proiectului "Dezvoltarea capacitatii de evaluare a unitatilor de evaluare din cadrul Autoritatilor de Management si ACIS" implementat de Ministerul Afacerilor Europene.

 

Invitam asadar membrii Comunitatii sa contribuie cu exemple de succes in implementarea indicatorilor de dezvoltare durabila pentru o prezentare optima. Exemple din interiorul comunitatii vor augmenta credibilitatea si importanta dezvoltarii durabile in proiectele tuturor. Asteptam mesajele dumneavoastra la echipa[at]comunitatedurabila.ro!

 

Insasi ideea de permanentizare a comunitatii de practici pentru dezvoltarea durabila se pliaza pe tema si grupul tinta ale conferintei. Un expert al ComunitateDurabila.ro va prezenta indicatorii de dezvoltare durabila pentru POSDRU si metodele teoretice si practice in urma carora au rezulatat indicatorii.

 

Grupul tinta al conferintei este reprezentat de expertii din cadrul administratiei publice implicati in coordonarea evaluarii ex-ante a viitoarelor programe operationale. Sunt invitati, de asemenea, expertii responsabili de elaborarea programelor, interesati de utilizarea constatarilor evaluarilor in acest proces precum si cei implicati in implementare, care trebuie sa coopereze eficient cu evaluatorii pe parcursul realizarii programelor. Grupul tinta cuprinde si experti evaluatori si reprezentanti ai mediului academic, interesati de aspectele dezbatute in cadrul conferintei, precum si organizatiile neguvernamentale care inca au un potential neexploatat in parteneriatul ce trebuie asigurat pentru realizarea evaluarilor.

 

Conferinta urmareste crearea unei platforme unde participantii isi pot impartasi experientele acumulate in cadrul exercitiilor de evaluare a instrumentelor structurale atat in ceea ce priveste lectiile invatate si rezultatele obtinute, cat si dificultatile si obstacolele intampinate. Programul conferintei va include 3 sesiuni plenare si 9 sesiuni de ateliere de lucru care se vor desfasura in paralel in serii de cate 3 si care vor acoperi diverse tematici.

 

Scopul atelierelor de lucru este de a identifica modalitatile prin care experientele evaluarilor realizate pana acum ar putea contribui la evaluarea ex-ante a viitoarelor programe precum si la imbunatatirea planificarii si implementarii programelor in raport cu obiectivele de crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii care stau la baza Strategiei Europa 2020. Fiecare atelier de lucru va consta intr-o serie de prezentari axate pe rezultatele evaluarilor si experientele acumulate in derularea acestora, urmata de o dezbatere de grup in care vor fi discutate experiente ale diverselor state membre. Va fi asigurata traducerea romana-engleza-franceza.

 

Pentru detalii legate de inscriere si participare consultati pagina conferintei.

 
login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter