Salvati Delta

Info comunitate

MAI MULT CU MAI PUTIN. Ghidul unei comunitati durabile

 

Comunitatea de practica pentru dezvoltare durabila lanseaza cartea MAI MULT CU MAI PUTIN. Ghidul unei comunitati durabile !

 

 

Dezvoltarea este durabila atunci cand are la baza atat obiective economice cat si obiective sociale si de mediu. Ghidul se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa inteleaga problemele si dezbaterile pe care le ridica acest echilibru, si celor care sunt preocupati de construirea unei comunitati durabile, atenti la oportunitatile prezentului, dar si la nevoile generatiilor viitoare.

 

Cartea este impartita in patru capitole. Primul, Lumea in schimbare, prezinta modul in care elementele naturale precum aerul, apa, solul sau padurile sunt influentate de activitatea umana. Capitolul al doilea, Suntem ceea ce consumam, surprinde efectele pe care productia si consumul le au asupra mediului inconjurator. Despre drepturile si indatoririle pe care le au cetatenii in contextul dezvoltarii durabile se vorbeste in capitolul Dreptul la dezvoltare durabila. Ultimul capitol, A fi verde sau a nu fi deloc, ofera solutii care pot “inverzi” viata noastra de fiecare zi.

 

Cartea va fi distribuita gratuit catre organizatii neguvernamentale, institutii de invatamant, sindicate, patronate, autoritati publice sau firme care, prin activitatile lor, isi doresc sa promoveze dezvoltarea durabila a comunitatilor in care activeaza.

 

 

Invitam organizatiile sau institutiile care doresc sa primeasca exemplare din publicatie sa completeze formularul alaturat, mentionand numarul de exemplare solicitate, si sa-l trimita la adresa echipa@comunitatedurabila.ro pana pe data de 15 mai 2012.

 

Totodata, se poate descarca de mai jos si un "preview" de patru pagini al Ghidului comunitatii durabile, MAI MULT CU MAI PUTIN.

 Documente atasate

Formular_de_Solicitare_a_Ghidului_Comunitatii.doc    Preview.pdf   login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter