Salvati Delta

Stiri si evenimente

Felicitari Andreea Radu, primul castigator al Concursului Comunitatii Durabile!

 

Andreea Radu e prima castigatoare a Concursului Comunitatii Durabile. Ea a dat cele mai bune raspunsuri la intrebarile legate de episodul "Un alt fel de dezvoltare economica". Juriul a evaluat-o cu un punctaj de 387 din 500 de puncte posibile. Andreea e primul castigator, dintr-un grup de sase, calificat pentru "vizita de lucru" in Delta Dunarii - o excursie in zonele deltaice unde sustenabilitatea se practica pe bune.

 

"Spre rusinea mea, nu am reusit sa ajung pana acum in Delta, desi imi doream nespus", ne spune Andreea.

 

Si tot ea adauga:

 

 

Ma consider un ecologist junior si  chiar tind  sa fiu de acord cu abordarile ecologiste extremiste, iar unul dintre motto-urile mele este reprezentat de remarca din ultimul interviu al unui recunoscut matematician, statistician, pedagog și economist american de origine româna - N. Georgescu-Roegen: „Cu cat ne-am apropriat mijloace de existenta mai placute, mai extraordinare, cu atat ne-am apropiat de elementul final, cand n-o sa mai existe pe Pamant niciun gram de energie“. Trebuie sa renuntam la egoismul specific culturii de consum tip „throw away” si sa gandim pe termen lung, pentru ca asta va fi in favoarea noastra.

 

Andreea e licentiata la Academia de Stiinte Economice Bucuresti, are un master in management, iar in prezent urmeaza studii doctorale. Ea ocupa postul de coordonator tehnic in proiectul “SE C.I.R. – Carte de Identitate Rurala in Regiunea Sud-Est”, finantat prin POS DRU 5.2.

 

Tinem totusi sa mentionam si pe alti trei concurenti care au dat raspunsuri foarte bune insa au obtinut un punctaj inferior; acestia sunt Renato Enache, Alina Iosifescu si Stefan Urda. Ii incurajam sa participe si la urmatorul concurs.

 

 
login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter