Salvati Delta

Resurse

Conferinta Regionala Schimbari Climatice - Provocari in Europa de Sud-Est

 

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, al Fundatiei Konrad Adenauer, organizeaza conferinta regionala „Schimbari Climatice – Provocari in Europa de Sud-Est”, la Bucuresti, in perioada 5-7 Septembrie 2012. Scopul acestei conferinte este de a face schimb de experiente in domeniul problematicilor schimbarilor climatice si al Dreptului Mediului din Europa de Sud-Est, intre experti, organizatii neguvernamentale si institutii de resort, la nivel local, national si regional. In plus, ne dorim sa incurajam interactiunea regionala, care poate ajuta la abordarea celor mai frecvente provocari cu care se confrunta actorii de mediu. De asemenea, Fundatia isi propune sa creasca gradul de constientizare al importantei problemelor Schimbarilor Climatice in structurarea politicilor de mediu.
 
Expertii invitati sunt oficialitati si reprezentanti ai ONG-urilor de mediu din Europa de Sud-Est si ai institutiilor de resort internationale. Grupul tinta este reprezentat de partile implicate in structurarea politicilor de schimbari climatice, de protectie a mediului si in aplicarea normelor de Dreptul Mediului.
 
Participantii sunt reprezentanti ai sectorului de mediu – provenind din ONG-uri, Ministere si agentii de resort, municipalitati si autoritati locale, companii din domeniul energiei si cu politici de responsabilitate corporatist-sociala in domeniul mediului, cabinete de avocatura specializate pe Dreptul Mediului, cat si alte parti interesate din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania si Serbia.
 
Evenimentul consta in conferinta de 2 zile, cu paneluri tematice, in cadrul carora expertii vor avea expuneri specifice, iar pe baza acestora se vor derula discutii, cu rol de evaluare si constientizare a situatiei actuale a schimbarilor climatice si se vor formula recomandari de urmat la toate nivelurile tinta.
 
Pentru mai multe detalii contactati Fundatia la office.rspsoe@kas.de sau la +40 727 713 586. (Konrad Adenauer Stiftung – Rule of Law Program South East Europe, www.kas.de/rspsoe).
login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter