Salvati Delta

Stiri si evenimente

Protectia mediului, ultima preocupare a europenilor

Primul sondaj Eurobarometru organizat la nivel regional arata ca problema protectiei mediului a disparut de pe agenda majoritatii cetatenilor europeni, numai 6% dintre acestia declarand ca mediul constituie o tema importanta pentru regiune, potrivit datelor publicate in aceasta saptamana la Bruxelles.

 

Datele colectate dovedesc in mod covarsitor ca prioritatea numarul 1 si principala preocupare in toate regiunile Uniunii Europene o constituie somajul, cu exceptia anumitor parti ale Germaniei.

 

In medie, 61% dintre participantii la acest sondaj au declarat ca problema cea mai importanta in regiunea lor este somajul. In opt regiuni din Spania, Italia si Polonia, ponderea celor care si-au declarat ingrijorarea in privinta somajului a ajuns la 91%.

 

In ceea ce priveste protectia mediului, acest subiect s-a dovedit a fi cel mai putin important pentru populatia statelor Uniunii Europene. Astfel, numai 6% dintre cei intervievati au declarat ca mediul inconjurator reprezinta o tema importanta pentru regiune.

 

Cititi restul articolului pe www.energyonline.ro
login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter