Salvati Delta

Stiri si evenimente

Institutiile interesate de achizitiile publice ecologice, ajutate de o noua platforma de orientare

Buy Smart + este o platformă online ce oferă gratuit consultanță și materiale de informare privind achizițiile publice verzi. Proiectul vine în sprijinul instituțiilor publice, dar și al celor private, punând la dispoziția celor interesați informații, ghiduri, recomandări, instruire, materiale pentru cursuri, exemple de bune practici, instrumente de calcul pentru performanța energetică și costurile de viață pentru cinci grupe de produse: clădiri, electrocasnice, IT, iluminat și automobile.

 

"Autoritățile din România trebuie să știe în primul rând că achizițiile publice ecologice au nenumărate beneficii cuantificabile. Este nevoie însă de implicare, pentru că oamenii care se ocupă de aceste achiziții trebuie să cunoască foarte bine legislația, atât națională, cât și europeană și să știe să folosească instrumentele existente pentru facilitarea acestor achiziții", spune Lidia Capparelli, de la Direcția de Achiziții Publice Ecologice din cadrul CONSIP1, Italia.

 

Obiectivul proiectului Buy Smart + este integrarea criteriilor ecologice și de eficiență energetică în caietele de sarcini pentru achiziții publice verzi, cu extindere la cele private, în conformitate cu cerințele europene.


Proiectul este finanțat prin Programul Intelligent Energy Europe și numără 18 parteneri din 15 state membre, fiind coordonat în România de ICEMENERG.


Citeste mai mult pe RTV.NET

 
login

Concursul comunitatii durabileCel mai durabil proiect

Toate episoadele


Revista comunitatii durabile

Revista comunitate durabila

Arhiva revista

Prezenti pe Social Media

Comunitate durabila pe Facebook Comunitate durabila pe Twitter